Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

TERAPIA SENZORIALA (SI)


ExtraOrdinary a inaugurat "Camera de terapie kineto-senzoriala" in Noiembrie 2018. Terapeutii nostri au efectuat cursurile de terapie senzoriala cu ajutorul terapeutului Lauren Dorney din Dubai, pentru a putea ajuta întreaga echipa de copii extraordinari.

Mai multe depre Terapie de integrare Senzoriala (SI)


Terapia de integrare senzorială ajuta copiii cu probleme de procesare senzorială (majoritatea copiilor cu TSA sufera de aceasta problema) expunându-i la stimulări senzoriale într-un mod structurat, repetitiv si introducand modalități de a spijini copilul să facă față:

  • Sensibilitate la zgomot
  • Sensibilitate tactilă
  • Sensibilitate la gust
  • Vizibilitate vizuală

Teoria din spatele acestei terapii este ca în timp creierul se va adapta și le va permite copiilor să proceseze și să reacționeze mai eficient la senzații.


SI expune un copil la stimulare senzorială prin activități repetitive si treptat un terapeut face ca activitățile să fie mai dificile și mai complexe. Ideea este că, prin repetare, sistemul nervos al copilului dumneavoastră va răspunde într-un mod mai "organizat" la senzații și mișcări.


"Dietele senzoriale" si nu vorbim de mancare


Multi terapeuti utilizează acum acest tip de expunere ca parte a unui tratament mai extins numit "regim alimentar senzorial".


Aceasta include

  • tratamentele de echilibru
  • terapia mișcărilor
  • expunerea structurată la inputul senzorial
  • activități fizice

Este important să știți că nu toți experții consideră că terapia tradițională cu SI poate ajuta copiii cu probleme de procesare senzorială. Și mulți experți, inclusiv Academia Americană de Pediatrie, avertizează că cercetarea privind eficacitatea terapiei SI este limitată și neconcludentă. De aceea este esențial să știți despre alte opțiuni de tratament și ce puteți face dacă sunteți îngrijorat de copilul dvs. poate avea probleme de procesare senzorială. 

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Multumim ca ne-ai contactat. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt time posibil. Echipa ExtraOrdinary Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible. ExtraOrdinary Team