Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Cât de frecvent sunt diagnosticate tulburările din spectrul autismului?


Recurenta diagnosticarii cu autism este in crestere. In cele mai recente studii, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) indică faptul că aproximativ 1 din fiecare 68 de copii este diagnosticat anual. Cazurile de autism sunt acum mai frecvente decat de sindrom Down, diabet infantil si cancer juvenil combinat.


Ce provoacă autismul?


Cercetările actuale sugerează că diferențele în dezvoltarea creierului și a sistemului nervos central provoacă autismul; ceea ce cauzează aceste diferențe în dezvoltarea creierului nu este inca identificata.


Cu toate acestea, este investigata o varietate de factori, cum ar fi factorii infecțioși, metabolici, genetici și de mediu. O cercetare a Institutului Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite a ajuns la un consens că probabil autismul rezultă dintr-o mostenire genetică care implică mai multe anormalitati.


Până în prezent, au fost identificate cauze genetice pentru o tulburare frecvent însoțită de autism (Fragile X) și o tulburare din spectru autism (sindromul Rett) și au fost găsite "hotspot-uri" genetice pentru autism. Cercetările NIH privind posibilele cauze genetice, infecțioase, imunologice și de mediu și mecanismele autismului continuă.


Ce tratamente există pentru autism?


Nu există un singur tratament optim pentru toți copiii cu TSA. Cel mai important lucru este să începeți "tratamentul" cât mai devreme și mai intens posibil! Dacă sunteți îngrijorat de dezvoltarea copilului, consultați site-ul nostru, ce contine informații și resurse pentru identificarea și intervenția timpurie a copiilor cu întârzieri și tulburări de dezvoltare.


Nu există nici un remediu pentru videcarea totala, dar tratamentul timpuriu și intensiv poate ajuta copiii cu autism să își îmbunătățească comportamentul, comunicarea și abilitățile sociale.


Ce tipuri de terapii intensive sunt disponibile?


Cel mai recunoscut program de "tratament intensiv" care se concentrează pe terapia unu-la-unu cu copiii este Aplicarea analizei comportamentale (ABA):

- "Aplicată" înseamnă că încercați să provocați schimbări pozitive în comportamentele semnificative din punct de vedere social

- schimbările de "comportament" în timp sunt observate și măsurate

- "Analiza" se referă la maniera de colectare a probelor și evaluare, pentru a arăta modul în care o intervenție a provocat o schimbare de comportament.


"ABA este un set larg de principii care este adesea folosit ca un cadru pentru tratarea autismului. ABA este un program didactic intensiv, structurat, bazat pe ideile de modificare a comportamentului și implicând o practică consolidată a diferitelor abilități"- Organizatia Autism Speaks 2018


Pot tratamentele alternative sa-mi vindece copilul?


Puteți auzi despre tratamente noi sau alternative. De asemenea, puteți citi online despre tratamente care pretind că asigura "vindecarea" autismului. Înainte de a alege unul dintre acestea, discutați cu medicul copilului sau cu furnizorul de servicii medicale. Multe "tratamente" care sunt comercializate părinților de copii cu autism sunt foarte scumpe si vă pot afecta copilul. Ele nu se bazează pe cercetări solide.


Feriți-vă de tratamente care pretind că au un "miracol" pentru autism. Nu permiteți tratamentelor alternative sau complementare să încalce în vreun fel programele de tratament intensiv, structurate pe comportament, cum ar fi cele descrise în secțiunea de mai sus. 

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Multumim ca ne-ai contactat. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt time posibil. Echipa ExtraOrdinary Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible. ExtraOrdinary Team