Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

EVALUAZA RISCUL PENTRU COPILUL TAU!

Fara nici un cost la Centrul ExtraOrdinary


În lipsa unor markeri biologici pentru autism, evaluarea si instrumentele de screening joacă un rol decisiv în determinarea riscului pentru tulburarea de spectru autist.


Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă tuturor copiilor să primească o evaluare de autism specifică la vârsta de 18 și 24 de luni. Studiile și experiența organizațiilor internaționale arată că intervențiile specializate și integrarea socială sporesc șansele copiilor cu autism să dobândească abilități care duc la o viață independentă de până la 47%. Din acest motiv, la centrul ExtraOrdinary vrem sa facilitam identificarea copiilor cu risc sporit și indrumarea lor către evaluarea adițională pentru confirmarea diagnosticului.


SCREENING-UL MCHAT


M-CHAT (Revised; Robins, Fein, & Barton, 2009) este un instrument de screening de evaluare a riscului pentru tulburarea spectrului de autism, format dintr-un chestionar psihologic de 23 de întrebări. Copiii care înregistrează scoruri în zona de risc mediu sau mare, pot să nu îndeplinească neapărat criteriile pentru un diagnostic sau pot suferi alte de alte întârzieri de dezvoltare.


M-CHAT este destinat identificării copiilor care ar trebui să primească o evaluare mai aprofundată a posibilelor semne precoce si întârzieri in dezvoltare ce prezintă risc de tulburare intre vârsta de 16 - 30 de luni.


Durata medie de administrare și de evaluare a scorului M-CHAT este doar de 15 min

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ UN COPIL ESTE CLASIFICAT CU RISC INALT DE AUTISM?


Dupa interpretarea rezultatelor, orice copil care prezinta un risc inalt conform screening rezultatelor M-CHAT trebuie să fie trimis la un neuropsihiatru infantil sau o clinică de specialitate pentru diagnostic

Itemii cheie se referă la comportamentele a căror absență la vîrsta de 18 luni îl plasează pe copil în grupul de risc pentru tulburări socio-comunicative.


Aceste comportamente sunt:

  • atenția conjugată include indicarea cu degetul, urmarirea direcției indicate (eg: cand adultul arată cu degetul)
  • jocul de rol
eg: copilul pretinde că bea ceai din cănița de jucărie

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Multumim ca ne-ai contactat. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt time posibil. Echipa ExtraOrdinary Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible. ExtraOrdinary Team